Spread the love

להיות עורך עצמאי יכול להיות בחירה מצוינת בקריירה. יש לך את החופש לבחור איזה סוג של עריכה אתה רוצה לעשות, איפה אתה עובד ועל אילו פרויקטים אתה עובד.

אבל להיות עורך כן דורש רמה מסוימת של ידע. אתה לא יכול פשוט להגדיר את עצמך כעורך בלי ידע מעמיק באיות, דקדוק וסימני פיסוק, ואם אתה רוצה להיות עורך התפתחותי או מהותי לסופרים, תצטרך להבין את קשתות הסיפור, פיתוח דמויות ו הרבה יותר לפני שתוכל לקדם את עצמך כמקצוען.

אם אתה חושב על קריירה כעורך, המשך לקרוא כדי לגלות מה אתה צריך לדעת ואיך להיות עורך עצמאי.

קודם כל, מה זה עורך?
ממש פשוט, עורך מוודא שכל עותק שעולה לדפוס, בין אם מקוון או לא מקוון, מדויק עובדתית, מעוצב לפי הנחיות כל בית, נקי מגניבת עין, ומדויק מבחינת דקדוק, איות וסימני פיסוק.

"עורך מוודא שהעבודה של הכותב אומרת את מה שהכותב מתכוון ואומרת בקול הכותב וברגישויות שלו". – מתוך הבלוג של העורך.

חלק מהעורכים עשויים להיות אחראים גם לבחירת מאמרים למגזינים, ספרים לפרסום, ואפילו לעזור בפריסה עיצובית.

עבודתו של עורך יכולה להשתנות מאוד בהתאם לסוג העריכה שהוא מבצע.

איך היום טיפוסי של עורך?
בדיוק כמו בכתיבה עצמאית, כשזה מגיע לעריכה עצמאית, אין באמת דבר כזה יום טיפוסי.

אולי אתה עושה עבודת לקוחות במשך רוב היום שלך, אבל תצטרך גם להשקיע זמן בשיווק עצמך כפרילנסר, ברכישת לקוחות חדשים ובעבודת הניהול הכללית, התיוק והחשבונות הנלווים לניהול העסק שלך. . לקחת קצת זמן כדי להסתכל איך העסק שלך עושה, ותכנון לעתיד והיכן אתה רוצה להיות הוא גם חיוני.

עורכים עצמאיים עובדים בשיתוף פעולה הדוק עם לקוחות כדי להפיק יצירה מהוקצעת ומוגמרת, בין אם זה עם מחברי ספרות, מחברי עיון, מנהלי תוכן אתרים, צוותי עריכה של מגזינים, הוצאות פנימיות… ישנם אנשים וסוגים רבים של עסקים שעשויים להזדקק להם עורך טוב. ואלה חדשות טובות עבורכם מכיוון שיש הרבה הזדמנויות בתחום הזה, וכשהאינטרנט גדל כמו שהוא, ועוד אתרי אינטרנט צצים מדי יום, הביקוש לכישורי עריכה טובים רק יגדל.

אם אתה עוסק בסוג זה של קריירה, תגלה שזו יכולה להיות עבודה בלחץ גבוה עם שעות ארוכות, במיוחד כשמגיעים למועד האחרון.

סוגי עבודות עריכה
יש יותר סוגים של עבודות עריכה ממה שיש לנו מקום להן כאן, וכעצמאי, בהחלט עשוי למצוא את עצמך מציע מספר סוגים שונים ללקוחות שלך:

הַגָהָה
המכונה לפעמים הגהה, או עריכות סופיות, הגהה היא העריכה האחרונה לפני שהעותק עובר לפרסום. מגיה יחפש שגיאות שנותרו בזמן, בדקדוק, איות או פיסוק, ובהתאם לסוג העבודה, עשוי גם לבדוק מספור עמודים מדויק, הוספה לאינדקס, שתוכן העניינים פועל ומקשר למקום שבו הוא צריך, עקביות בכל כותרות ואלמנטים עיצוביים, ועוד כדי לייצר מוצר סופי ומלוטש להתגאות בו.

העתקת עריכה
עריכת העתקה אינה המקום לשינויים מבניים עצומים או שינויים בקשת הסיפור אם אתה עורך סיפורת. זה המקום שבו תבדוק אם יש שגיאות דקדוק, פיסוק ואיות, ותוודא שכל הסגנונות עקביים, לדוגמה, נעשה שימוש באותם סימני דיבור לאורך כל הדרך. אתה תבדוק הפניות, ואולי תראה היכן ממוקמת כל יצירות אמנות.

בדיקת עובדות והתייחסויות
פחות או יותר מה שכתוב על הפח – להבטיח שכל העובדות והסטטיסטיקות המוצגות מדויקות, ובדיקת כל הפניות המשמשות לדיוק ותקפות.

מומחה לאינדקס
אתה יכול לעבור על כתב יד ולהפיק אינדקס אלפביתי מהעותק, או שאתה יכול בנוסף להשתמש בתוכנת אינדקס כדי ליצור למעשה את האינדקס הסופי המעוצב שנכנס לפריט המוגמר.

עריכה סגנונית או קו
לכל סופר יש את הקול הייחודי שלו, ואם אתה עורך סיפורת, לכל ספר בודד, אפילו מאותו סופר, יהיה תחושה וטון משלו. התפקיד שלך הוא לא לערוך את זה מתוך כתב היד, אלא להביא את הקול האישי והגוון עוד יותר ולשפר את כתב היד. תסיר קלישאות, תחליק את הכתיבה, תבהיר למה מתכוון הכותב, תעבוד על ליטוש דיאלוג ותיאור, ואולי תבדוק שרמת הקריאה מתאימה לקהל.

עריכה התפתחותית
סוג זה של עריכה כולל לקיחת פרויקט מתחילתו ועד סופו ועבודה עם צוות של אנשים מהכותב ועד המעצבים, ואולי גם עם מעורבות מסוימת של משווקים.

אתה יכול לעדכן וללטש ספר או חוברת שיווק שכבר קיימים, לעזור לצוות לאסוף את הפוסטים הישנים בבלוג לספר, או לעזור לצוות להבין איך להתחיל עם הפרויקט שלו ולאיזה כיוון לקחת אותו.

עם ספרות, סביר להניח שתעבוד עם ה-a

תעזור להם לפתח את קשת הסיפור ואת המטרות של הסיפור. תוכל לתת הערות על פיתוח דמויות, נושאים, מכשירי עלילה ודיאלוג. זוהי עריכה מאוד עמוקה, ואתה צריך לדעת מה אתה עושה כדי לנסות זאת.

עריכה מהותית ומבנית
מחבר עשוי להזדקק לעזרה עם מבנה הסיפור והסגנון שלו, וכאשר מבצעים סוג זה של עריכה, תשתמש בכישורי עריכת ההעתקה שלך, אך תסתכל גם על הזרימה והארגון של העלילה והסגנון כדי לוודא שכתב היד נותן סיפור ברור, קוהרנטי, משכנע ומעוצב היטב.

שוב, זו עריכה עמוקה ולא משהו שאתה צריך לנסות אם אתה לא מכיר את מכשירי העלילה, קשתות הסיפור והמבנה וכללי הכתיבה האחרים של סיפורת טובה.

עבודות עריכה נוספות עשויות לכלול עורך רכישות עבור מו"ל, שבו אתה מעריך כתבי יד ועוזר לבחור אילו ספרים יעברו לפרסום. תוכל לסייע בעריכת מגזינים כעוזר או עורך מנהל, או לפקח על צוות כעורך בכיר. ייתכן שחלק מהמשרות הללו לא יהיו זמינות לפרילנסרים, בהתאם להעדפה של החברה, אך ייתכן שעדיין תמצא הזדמנויות עצמאיות אם תחפש.

להיות עורך עצמאי – מה שאתה צריך לדעת

עבור רוב עבודות העריכה, תצטרך תואר באנגלית או עיתונאות. חברות בגוף מקצועי, כמו החברה לעורכים ומגיהים, יכולה להרגיע לקוחות פוטנציאליים וגם להציע לך הדרכת עריכה כדי להרחיב את כישוריך. אם אתה מעוניין כיצד להפוך לעורך עצמאי, אלה הם הדברים העיקריים שאתה צריך לדעת:

תכונות ומיומנויות מפתח
עורכים עצמאיים צריכים להיות בעלי מוטיבציה וביטחון עצמי למצוא עבודה משלהם ולהיות עורך דין משלהם, אך עליהם גם להיות בעלי שליטה מצוינת בשפה האנגלית ותשומת לב חריפה לפרטים.

סוגי העבודות שעליהן הם עובדים עשויים להשתנות ולפעמים הם יצטרכו לנהל מספר פרויקטים עד ללוחות זמנים צפופים. אם זה נשמע כמוך, הנה סקירה של מיומנויות המפתח שיש לעורכים עצמאיים:

דקדוק חזק, פיסוק ואיות
סְגִילוּת
גְמִישׁוּת
אוריינות IT
מהימנות
דיוק
היכולת לעבוד תחת לחץ
יסודי וממוקד בפרטים
יכולת עמידה בלוחות זמנים
תקשורת (תצטרך לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם אחרים)
יְצִירָתִיוּת
איך להתחיל
אם אתה יודע מה אתה רוצה לעשות מוקדם מספיק, אתה יכול לקבל ניסיון על ידי עבודה על בית הספר או עיתון התלמידים או אולי לעשות עבודה עבור ארגון צדקה כדי לקבל קצת ניסיון.

אתה יכול להתחיל ברמת הכניסה כעוזר של עורך ולהתקדם למעלה, ואז להסתעף בעצמך כפרילנסר ברגע שיש לך מספיק ניסיון בעריכה.

עם מגוון כזה של עבודות עריכה שונות בחוץ, תצטרך לבחור מה שמושך אותך. עורך אופנה למגזין, למשל, יזדקק לניסיון וידע שונים מאשר עורך ספרים למדע בדיוני.

בעוד שהפוסט הקודם הזה מהבלוג שלנו עוסק בהפיכתו לסופר עצמאי, הרבה מהעצות יחולו עליך כעורך, אז זה שווה קריאה. תזדקק לאתר אינטרנט, דוגמאות מהעבודות שלך להראות ללקוחות פוטנציאליים ועדויות מלקוחות מרוצים.

היכן ניתן למצוא עבודות עריכה
אתה יכול להתחיל עם אתרי הדרושים העצמאיים, כגון Upwork, ולגלוש בלוחות כגון לוח הדרושים של Problogger.

ברגע שיש לך קצת ניסיון תחת החגורה ומשוב נהדר שתוכל להשתמש בו כעדויות, התחל לחפש חברות שעשויות להזדקק לשירותיך – סוכנויות שיווק, מוציאים לאור, מגזינים ואפילו עסקים – ותתחיל להציע להם את השירותים שלך באמצעות דואר אלקטרוני, או ב הטלפון אם אתה מרגיש אמיץ!

לבסוף, הנה עוד ציטוט מושלם מהבלוג של העורך על מה שהעורכים באמת עושים עבור הלקוחות שלהם: "עורכים הם משפרים. הם פועלים כדי להפוך את מה שטוב לטוב יותר, מה שהוא נהדר, יוצא מן הכלל. הם מאתגרים סופרים. הם מאתגרים את עצמם".